sobota, 8 sierpnia 2015

Warsztaty ''Kuchnia pełna namiętności'' z firmą Paclan


Na początku lipca zostałam zaproszona razem z innymi blogerkami przez firmę  Paclan  na warsztaty ''Kuchnia pełna namiętności'', które odbyły się w  Culinary Solutions na Bielanach Wrocławskich.
Bardzo spodobało mi się zaproponowane menu, na które składały się owoce morza, mięso, jajka, warzywa , nie zabrakło również wspaniałych deserów.

Menu warsztatów:


Ostrygi zapiekane z masłem szalotkowym i szpinakiem
Przegrzebki w sosie z awokado i chilli
Szparagi z maślanym sosem buerre banc i jajkiem po benedyktyńsku
Stek z polędwicy w czarnym pieprzu z sosem koniakowym i sałatką z granata

Suflet czekoladowo - imbirowy z truskawkowym crumblem



Każde z dań przygotowywałyśmy samodzielnie pod czujnym okiem szefa kuchni Łukasza Terlikowskiego i jego pomocników. Było otwieranie ostryg, nauka przygotowywania jajek po benedyktyńsku oraz polędwicy na steki.Warsztaty zakończyły się na słodko Truskawkowym crumble i czekoladowym sufletem.



Każda z nas otrzymała książeczkę z przepisami na wszystkie dania, uroczy fartuszek dla niezłego ciacha lub rozkosznej babeczki oraz zestaw produktów firmy Paclan.
Dziękuję za zdjęcia Agnieszce z bloga Projekty ze smakiem.











1 komentarz:

  1. Zjadłabym ten sufket i crumble. Oba dania wyglądają przepysznie :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, że tu zaglądasz!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails