Na początku lipca zostałam zaproszona razem z innymi blogerkami przez firmę Paclan na warsztaty ''Kuchnia pełna namiętności'', które odbyły się w Culinary Solutions na Bielanach Wrocławskich.
Bardzo spodobało mi się zaproponowane menu, na które składały się owoce morza, mięso, jajka, warzywa , nie zabrakło również wspaniałych deserów.
Menu warsztatów:
Ostrygi
zapiekane z masłem szalotkowym i szpinakiem
Przegrzebki
w sosie z awokado i chilli
Szparagi
z maślanym sosem buerre banc i jajkiem po benedyktyńsku
Stek
z polędwicy w czarnym pieprzu z sosem koniakowym i sałatką z
granata
Suflet
czekoladowo - imbirowy z truskawkowym crumblem
Każde z dań przygotowywałyśmy samodzielnie pod czujnym okiem szefa kuchni Łukasza Terlikowskiego i jego pomocników. Było otwieranie ostryg, nauka przygotowywania jajek po benedyktyńsku oraz polędwicy na steki.Warsztaty zakończyły się na słodko Truskawkowym crumble i czekoladowym sufletem.
Każda z nas otrzymała książeczkę z przepisami na wszystkie dania, uroczy fartuszek dla niezłego ciacha lub rozkosznej babeczki oraz zestaw produktów firmy Paclan.
Dziękuję za zdjęcia Agnieszce z bloga Projekty ze smakiem.
Zjadłabym ten sufket i crumble. Oba dania wyglądają przepysznie :)
OdpowiedzUsuń