niedziela, 8 lipca 2012

Czekoladowe babeczki z czereśniami (bez pieczenia)



Wspaniale czekoladowe , szybkie i łatwe w przygotowaniu. Ważne jest również to, że nie wymagają pieczenia, co przy obecnych temperaturach ( u mnie około 40 st.) uważam za wielką zaletę. Babeczki można przygotować  z czekoladą białą lub mleczną, a czereśnie zastąpić malinami lub truskawkami.
Ich wykonanie zajmuje kilka minut ( włożyłam babeczki bez kremu do zamrażarki, żeby szybciej zastygły), a jedzenie jeszcze mniej, bo są po prostu pyszne. Polecam!








Źródło: Blog ''Mowielicious''





8 komentarzy:

  1. Efektowne:) Ciekawy pomysł:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Pięknie się prezentują i pysznie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Coś czuję że znikałyby w ekspresowym tempie :) Pyszne!

    OdpowiedzUsuń
  4. Środkowe zdjęcie (z widelcem) - doskonałe. A babki zapewne smaokwite, jak wszystko z czekoladowym ganache... :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Przepis idealny dla mnie, bo piec nie umiem! Zapraszam.

    OdpowiedzUsuń
  6. Już niedługo, już niedługo sezon! Moje ulubione owoce, zawsze na początku wiosny zaczynam się zastanawiać do czego je wykorzystam :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, że tu zaglądasz!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails