środa, 13 kwietnia 2011
Raffaello
Uwielbiam ''Raffaello'' ,''Bounty'' , wszystko co kokosowe i to lekkie, szybkie, kokosowe ciasto.
Żródło:
Biszkopt : ''Peccati di gola''
Masa śmietankowa: ''Claudia''
Biszkopt :
Przygotowanie biszkoptu tak jak w przepisie na ''Cytrynowiec''.
Masa śmietankowa:
250 gr. białej czekolady
1 l. śmietany kremówki 30%
2 opakowania śmietany w proszku ''Śnieżka''
50 gr. wiórek kokosowych
likier kokosowy do nasączenia
Dekoracja:
Płatki migdałowe
Wiórki kokosowe
Białą czekoladę roztopić w kąpieli wodnej i połączyć z trzema łyżkami śmietany.Resztę śmietany ubić ze ''Śnieżką'', a następnie połączyć z czekoladą i wiórkami kokosowymi.Masę wyłożyć na biszkopcie posypać wiorkami kokosowymi i płatkami migdałowymi.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję, że tu zaglądasz!