Uwielbiam ''Raffaello'' ,''Bounty'' , wszystko co kokosowe i to lekkie, szybkie, kokosowe ciasto.
Żródło: Biszkopt : ''Peccati di gola'' Masa śmietankowa: ''Claudia''
Biszkopt : Przygotowanie biszkoptu tak jak w przepisie na ''Cytrynowiec''.
Masa śmietankowa: 250 gr. białej czekolady 1 l. śmietany kremówki 30% 2 opakowania śmietany w proszku ''Śnieżka'' 50 gr. wiórek kokosowych likier kokosowy do nasączenia
Dekoracja: Płatki migdałowe Wiórki kokosowe
Białą czekoladę roztopić w kąpieli wodnej i połączyć z trzema łyżkami śmietany.Resztę śmietany ubić ze ''Śnieżką'', a następnie połączyć z czekoladą i wiórkami kokosowymi.Masę wyłożyć na biszkopcie posypać wiorkami kokosowymi i płatkami migdałowymi.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję, że tu zaglądasz!