Dziękuję za Twój komentarz Precelio.Do zrobienia kopułek użyłam metalowej miseczki. Miseczkę posmarowałam masłem, a następnie za pomocą sac a poche napełnionej royal icing ''narysowałam'' na miseczce kopułkę i zostawiłam do wyschnięcia na około 24 h. Po 24 h włożyłam miseczkę z kopułka do piekarnika nagrzanego do około 100 st.na kilka minut.W piekarniku masło, którym była posmarowana miseczka, roztopiło się i ''uwolniło'' kopułkę :)Wystarczy delikatnie odwrócić miseczkę i mamy kopułkę!
cudowne;)
OdpowiedzUsuńpiękne! Proszę zdradź jak zrobiłaś tą kopułkę?
OdpowiedzUsuńDziękuję za Twój komentarz Precelio.Do zrobienia kopułek użyłam metalowej miseczki. Miseczkę posmarowałam masłem, a następnie za pomocą sac a poche napełnionej royal icing ''narysowałam'' na miseczce kopułkę i zostawiłam do wyschnięcia na około 24 h. Po 24 h włożyłam miseczkę z kopułka do piekarnika nagrzanego do około 100 st.na kilka minut.W piekarniku masło, którym była posmarowana miseczka, roztopiło się i ''uwolniło'' kopułkę :)Wystarczy delikatnie odwrócić miseczkę i mamy kopułkę!
Usuń