sobota, 21 maja 2011

Cakepops


Lollipops?Nie Cakepops....ostatnio bardzo modne,szczególnie na forach internetowych.Można je wykonać z biszkopta, piernika, babki....z każdego ''suchego'' ciasta.Ciasto należy pokruszyć, dodać do niego ulubiony krem, na przykład jak w tym przypadku nutella z mascarpone, albo philadelphia z sokiem pomaranczowym. Robię cakepops ''na oko'' ,dodaję po trochę kremu i sprawdzam,czy da się formować kuleczki.Gotowe kulki wkładam do lodówki i po około godzinie nabijam je na patyczki zanurzone wcześniej w czekoladzie. W tym przypadku użyłam białej czekolady z dodatkiem czerwonego barwnika.Kulki nabite na patyczki (najlepiej sprawdzają się plastikowe patyczki, których używa się do produkcji lizaków, niestety nie udało mi się ich kupić) zanurzam w rozpuszczonej czekoladzie, wbijam patyczki w kawałek wcześniej przygotowanego styropiany i wkladam do lodówki.Po około godzinie są gotowe.Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję, że tu zaglądasz!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails