niedziela, 22 maja 2011

Nigella Cupcakes



Do moich różowych i czekoladowych cakepops chciałam dopasować równie czekoladowo -różowe cupcakes.Skorzystałam z tego prostego przepisu Nigelli , dodałam łyżkę kakao, odrobinę startej skórki pomarańczowej i soku z pomarańczy. Cupcakes najcześciej dekoruje się kremem na bazie masła, ale chciałam przyozdobić je jakimś lżejszym kremem, który utrzyma się na ciastkach w niezmienionym kształcie. Najlepszy okazał się ganache z białej czekolady z dodatkiem serka Philadelphia znaleziony na moim ulubionym forum www.cookaround.it

Składniki:

100 gr. białej czekolady
200 gr. śmietany kremówki
80 gr. serka Philadelphia
czerwony barwnik (opcjonalnie)

Czekoladę rozpuścić w śmietanie i wstawić do lodówki, po wystudzeniu ubić razem z serkiem i odrobiną barwnika i dekorować według uznania.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję, że tu zaglądasz!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails