środa, 13 kwietnia 2011

Raffaello


Uwielbiam ''Raffaello'' ,''Bounty'' , wszystko co kokosowe i to lekkie, szybkie, kokosowe ciasto.

Żródło: 
Biszkopt : ''Peccati di gola''
Masa śmietankowa: ''Claudia''

Biszkopt :
 Przygotowanie biszkoptu tak jak w przepisie na ''Cytrynowiec''.

Masa śmietankowa:
250 gr. białej czekolady
1 l. śmietany kremówki 30%
2 opakowania śmietany w proszku ''Śnieżka''
50 gr. wiórek kokosowych 
likier kokosowy do nasączenia

Dekoracja:
Płatki migdałowe
Wiórki kokosowe

Białą czekoladę roztopić w kąpieli wodnej i połączyć z trzema łyżkami śmietany.Resztę śmietany ubić ze ''Śnieżką'', a następnie połączyć z czekoladą i wiórkami kokosowymi.Masę wyłożyć na biszkopcie posypać wiorkami kokosowymi i płatkami migdałowymi.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję, że tu zaglądasz!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails