Pyszny, słodki i aksamitny krem z dodatkiem kwaskowatych i ''chrupiących '' nasionek granatu. Doskonały sam, jako deser, z dodatkiem galaretki owocowej lub jako krem do tortów.
Składniki:
100 gr. białej czekolady
200 gr. śmietany kremówki
80 gr. serka mascarpone
100 gr. białej czekolady
200 gr. śmietany kremówki
80 gr. serka mascarpone
nasionka granatu (ilość według uznania)
cukier puder (opcjonalnie jeśli krem nie jest wystarczająco słodki)
Czekoladę rozpuścić w gorącej śmietanie, następnie ostudzić i wstawić do lodówki.
W miseczce wymieszać serek mascarpone (najlepiej
łyżką, a nie mikserem ponieważ może się zważyć) do uzyskania jednolitej
masy. Zimną czekoladę ze śmietaną
ubić mikserem , a póżniej dodawać do serka mascarpone mieszając powoli
łyżką.
Mmm, pyszności serwujesz dziś na deser. Mam nadzieję, że cokolwiek jeszcze się ostało...;)
OdpowiedzUsuńMoże parę ziarenek granatu:)
OdpowiedzUsuńa na ile porcji wychodzi ten deser?
OdpowiedzUsuńJa zrobiłam 4 porcje.
Usuń