Wstyd się przyznać, ale tak rzadko tu ostatnio zaglądam, że nie mogłam przypomnieć sobie hasła. Jedynym wytłumaczeniem jest fakt ,że teraz większość czasu spędzam na stronie mojego słodkiego sklepu www.sklepslodkapasja.pl . Sklep pojawił się dzięki pasji do słodkości i dekorowania tortów. Znajdziecie tam piękne kolorowe patery (tutaj), wykrawaczki do kwiatów, barwniki spożywcze, lukry plastyczne (tutaj) i wiele innych akcesoriów przydatnych przy dekorowaniu tortów i ciasteczek.Może kiedyś zaglądniecie , może coś się Wam spodoba, a na razie zapraszam na bezy z kremem bananowym!
Składniki na około 50 małych bezików – 25 szt gotowych bez
- 3
białka
- 190
drobnego cukru
- szczypta soli
Bezy suszymy w piekarniku ustawionym na 120 st. C przez około 1 godzinę .
Krem:
- 150
g serka mascarpone
- 150 g
śmietany kremówki 30 %
- 3-
4 łyżki Nesquika o smaku bananowym ( można użyć również
czekoladowego lub truskawkowego)
Przepis ukazał się w najnowszym numerze czasopisma ''Cukiernictwo''