Strony

niedziela, 19 lutego 2012

Fudge


U mnie jeszcze walentynkowo, tym razem  fudge, czyli ciasto z gatunku bezmącznych , baaardzo czekoladowych i bardzo łatwych.

Składniki na około 20 czekoladek:
200 gr. gorzkiej czekolady
300 gr. słodkiego mleka skondensowanego
szczypta soli
łyżeczka esencji waniliowej

Do małego garnuszka włożyć czekoladę i mleko, podgrzać, aż do rozpuszczenia i wymieszania składników ( nie dopuścić do zagotowania!).
Dodać sól i esencję waniliową. Wymieszać i wlać do foremki o wymiarach około 20 cm x 20 cm wyłożonej folią spożywczą.Włożyć do lodówki na kilka godzin, a następnie pokroić na małe kawałeczki.




4 komentarze:

  1. Wyglądają przeuroczo:) Ostatnio też robiłam krówki, ale nie czekoladowe:))

    OdpowiedzUsuń
  2. Takie proste, a smaczne ;) I jeszcze tak pięknie podane u Ciebie;)

    OdpowiedzUsuń
  3. piękne z tymi serduszkami.

    OdpowiedzUsuń
  4. świetny pomysł na walentynkowy prezent:)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, że tu zaglądasz!