piątek, 28 października 2011

Krwawe kosteczki


Najprostsze bezy zamienily się w krwawe kosteczki.Do ich wykonania potrzebne są:

Składniki na 10 kosteczek i kilka duszków:
50 gr. białek o temperaturze pokojowej
100 gr. drobnego cukru
szczypta soli
zmiksowane truskawki (ilość według uznania)

Ubijamy białka z dodatkiem soli w mikserze, powoli dodając połowę cukru. Kiedy piana jest dobrze ubita  dodajemy resztę cukru mieszając delikatnie drewnianą łyżką.Przygotowujemy blachę wyłożoną papierem do pieczenia i przy pomocy sac a poche formujemy kosteczki. Piekarnik nagrzewamy do 80 st i pieczemy( przy lekko uchylonych drzwiczkach) , a raczej suszymy bezy przez około godzinę.

Inspiracja: Blog ''Food Plus Words''

1 komentarz:

Dziękuję, że tu zaglądasz!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails