środa, 19 października 2011

Kokosanki



Bardzo łatwe i szybkie w wykonaniu .
Pachną pięknie kokosem, są chrupiace na zewnątrz i cudownie miękkie w środku,a do ich wykonania potrzebne są tylko trzy składniki. Najlepsze ciepłe, zaraz po wysiągnięciu z piekarnika.

Składniki:
2 średniej wielkości jajka  
    140 g cukru pudru
 200 gr. wiórek kokosowych

Białka ubić na sztywno, na koniec ubijania dodać cukier, żółtka i dalej ubijać. Wsypać wiórki kokosowe i wymieszać. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wykładać łyżką masę kokosową.
      Piec około 15 minut ( w zależności od wielkości) w temperaturze 170ºC. Gotowe!
       

Żródło:Blog ''Moje Wypieki''




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję, że tu zaglądasz!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails