czwartek, 15 września 2011

Kinder Delice



Łatwa w przygotowaniu kopia Kinder Delic, która świetnie nadaje się na śniadanie lub zamrożona jako lody :


Biszkopt:

2 białka
60 gr. cukru pudru
50 gr. masła
60 gr. mąki
3 łyżeczki gorzkiego kakao
250 ml. kremówki
3 łyżeczki miodu
1 łyżeczka proszku do pieczenia


Podgrzać piekarnik do 200 stopni. W misce wymieszać cukier z masłem ,aż do uzyskania konsystencji kremu.Dodać białka i wymieszać, następnie dodawać makę, proszek do pieczenia i kakao cały czas miesząjac. Połowę  przygotowanej masy wylać na kwadratowa formę wyłożoną papierem do pieczenia, a następnie piec około 4- 5 minut.Ten sam proces powtórzyć z resztą masy, a następnie pozostawić do wystudzenia.
Zimna kremówkę ubić , pod koniec ubijania dodać miód.Przełożyć biszkopt kremem i odstawić do lodówki.Po około godzinie można ciasto pokroić na batoniki i przechowywać w lodówce lub zamrażarce.Zamrożone batoniki można polać przestudzoną czekoladą (gorzką lub mleczną). Gotowe!

1 komentarz:

Dziękuję, że tu zaglądasz!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails