środa, 21 lipca 2010

Brownies



Kiedy przyjdzie ochota na coś małego i mocno czekoladowego z dodatkiem ulubionych orzechów, koksu lub migdałów, kiedy nie ma się czasu i chęci na skomplikowane przepisy,wtedy są Brownies pyszne z cukrem pudrem, z mlekiem, polane czekoladą, jeszcze ciepłe z dodatkiem lodów waniliowych, po prostu wspaniałe.

Brownies
100 gr. gorzkiej czekolady
100 gr. drobno pokrojonych orzechów (ja użyłam 50 gr. drobno pokrojonych migdałów i 50 gr. wiórek kokosowych)
100 gr. masła
2 łyżki mąki
100 gr. cukru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
3 jajka
szczypta soli
Rozpuścić masło z czekoladą w kąpieli wodnej lub w mikrofali następnie mieszając dodać mąkę , cukier, proszek do pieczenia, sól, a następnie jajka i orzechy.
Ciasto włożyć na blachę o rozmiarach 20 cm na 20 cm i piec w piekarniku rozgrzanym do 180 st przez 30 min.
Gotowe!

1 komentarz:

Dziękuję, że tu zaglądasz!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails